Posle igre

Predstava “Posle igre” nastala je kolektivnom kreacijom iz istraživačkog procesa grupe mladih umetnika. Početna inspiracija bio je mit o Orfeju i Euridiki ali je tokom rada ovaj mit dekonstruisan i na osnovu tema kojima se on bavi izdvojena je priča o dva ljubavna para – jednom koji se sastaje i drugom koji se rastaje.  
 
Ono što mislim da svako od nas iam potrebu da sazna je – gde i kako mogu da budem zaljubljen tako da mogu da živim? Da mogu da živim sa nekim stepenom mira. To je sve što me zanima – ljubav. I nedostatak ljubavi. Kada ona prestaje…Izgleda da niko na ovom svetu nije u stanju da voli iznad određene granice; svi idemo do određene granice kada postajemo emocionalno umorni, kada nam postaje dosadno ili kad bivamo povređeni. Ljudi se menjaju, a njihova ljubav ne prevazilazi te prepreke” (Džon Kasavetes

“Are you lonesome tonight?” (Da li ste usamljeni večeras?) prvo je pitanje koje će vam ova predstava postaviti, a onda će vas uvesti u propitivanje tema kao što su bliskost, ranjivost, povređivanje, vera i sumnja u ljubav, kao i mogućnost da ljubav i umetnost donesu ono čarobno u naš život.  
 
Možemo li da odlučimo da verujemo u ljubav u vremenu cinizma i usamljenosti?

U predstavi su korišćeni delovi tekstova Žana Anuja, Tenesi Vilijamsa i Vaska Pope. Iz različitih inspiracija umetnici su zajedno formirali strukturu i tekst predstave.

Rediteljka: Ana Konstantinović

Dramaturškinja: Ana Đorđević

Scenografkinja: Višnja Vujović

Video rad: Lazar Radić

Dizajnerka zvuka: Sofija Jovanov

Muzičari: Ana Đorđević i Nikola Janković

Igraju: 

Persefona – Katarina Dimitrijević

Orfej – Željko Maksimović

Had – Nemanja Oliverić

Euridika – Ana Stojanović / Milica Stefanović
 

Predstava je nastala kao koprodukcija udruženja “Eho animato” i Doma omladine Beograda, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije.