Članovi kolektiva Eho animato kulturni ambasadori na La MaMa Love Global Gala

Ana Konstantinović i Željko Maksimović, članovi kolektiva Eho animato, postali su kulturni ambasadori čuvenog njujorškog pozorišta La MaMa e.t.c. i predstavili su Srbiju i Balkan na međunarodnoj gala svečanosti „2020 La MaMa Love Global Gala“, koja je održana 7. novembra 2020. onlajn.

La MaMa eksperimentalni pozorišni klub “posvećen umetniku i svim aspektima pozorišta”, osnovan je 1961. godine, od strane legendarne rediteljke i producentkinje Elen Stjuart i jedino je originalno of-of-Brodvej pozorište koje još uvek radi. Od samog osnivanja, koncept La MaMe zasniva se na ljubavi prema stvaralaštvu, čovečanstvu i planeti Zemlji, kao i stvaranju prostora necenzurisane kreativne slobode u kom umetnici najrazličitijih porekla i identiteta mogu da stvaraju dela koja pomeraju granice. La MaMa je dobitnik brojnih nagrada, među kojima je najznačajnija Regionalna Toni nagrada.

Ovogodišnja gala svečanost okupila je umetnike, članove „La MaMa porodice“, iz celog sveta kako bi proslavili duh zajedništva i interkulturalnosti. Svečanost su vodili Bil Pulman i Tamara Hurvic Pulman, dok su se među počasnim gostima našli i mnogi drugi dugogodišnji saradnici La MaMe, poput aktivistkinje Ebigejl I. Dizni, glumice Ejmi Sedaris i kompozitora Filipa Glasa.