Nevena Paunović

Nevena Paunović je diplomirala pozorišnu i radio produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2007. godine. Od 2005. do 2009. godine radila je u Malom pozorištu “Duško Radović” na poslovima izvršne produkcije i odnosa s javnošću. U tom periodu se i stručno usavršavala u Kraljevskom dramskom pozorištu Dramaten u Stokholmu kao stipendista Fonda za mlade talente. 

Radila je na festivalu BITEF kao vođa inostranih trupa od 2008. do 2015. godine. 
Kao Erasmus Mundus stipendista završila je master program “International Performance Research” na Univerzitetu u Voriku u Engleskoj i Univerzitetu u Amsterdamu. U saradnji sa Domom omladine Beograda, Kulturnim centrom Rex i horom Horkestar producirala je regionalni Festival samoorganizovanih horova 2011. godine. 

Radila je kao asistent na evropskom programu Kultura 2007-2013 u kancelariji Tačka kulturnog kontakta Srbije u okviru Ministarstva kulture 2012. i 2013. godine. 

Od 2015. godine radi samostalno kao menadžer brojnih inostranih podkasta iz oblasti filozofije, dokumentarnog filma, muzike, biznisa i ličnog razvoja (Future Thinkers, Factual America, OutsideVoices, The Lone Star Plate itd.).

Pored profesionalnih angažmana, bila je članica nekoliko bendova sa kojima je nastupala na muzičkim festivalima u zemlji i objavila je jedan EP.