Milica Stefanović

Rođena je 1986. godine u Leskovcu. Diplomirala je glumu u klasi profesora Nebojše Dugalića na Akademiji Umetnosti u Beogradu.

Završila je pokretnu akademiju izvođačkih umetnosti MAPA (Holandija). Pohađala je brojne radionice među kojima se izdvaja dugogodišnji rad sa Skotom Fildingom (Metod Majkl Čehov) i učešće u programu Venecijanskog Bijenala u okviru koga je sarađivala sa kompanijom “Needcompany“ i rediteljem Janom Lauersom.

Od 2011. godine član je francuske plesne trupe „Lamezon“ koju vodi rediteljka Koralin Lamezon. U okviru pomenute trupe radila je kao glumica na projektima plesnog pozorišta “Vulnerables” (Osetljivi) i “La mort des sentiments” (Smrt osećanja). U Fondaciji Hartefakt iz Beograda radila je od 2009. do 2014. godine na poslovima umetničke produkcije i kao glumica u njihovim produkcijama. Godine 2015. sa grupom kolega osniva pozorišnu produkciju „Teatarmaher“ koja se bavi istraživanjem novih pozorišnih izraza sa akcenotm na fizičko pozorište. “Izlaženje” je prva pozorišna produkcija ove trupe koja se bavi eskapističkim doživljajem sveta mladih ljudi u Srbiji.

Značajnije uloge u pozorištu uključuju i rad na predstavama „Hipermnezija“ u režiji Selme Spahić,„Prst“ u režiji Ane Tomović, “Kretanje” u režiji Jovane Tomić, a za ulogu u predstavi “Naši preci jedite sa nama” u režiji Stevana Bodrože dobila je nagradu za najbolju ulogu na festivalu Joakim Vujić.

Ostvarila je i nekoliko uloga u filmovima i serijama, od kojih su značajnije uloga u seriji “Jutro će promeniti sve” u režiji Gorana Stankovića, Vladimira Tagića i Milice Tomović, kao i u filmovima “Asimetrija” u režiji Maše Nešković i kratkom filmu “Kad sam kod kuće” u režiji Ivane Todorović.

U okviru kolektiva Eho animato radila je na sledećim predstavama:

Fragmenti nespokoja

Rosmersholm

Posle igre